Gegevens ANWB-leden op straat door lek incassobureau

ransomware

ANWB-leden die contact hebben of hadden met incassobureau Trust Krediet Beheer (TKB) zijn mogelijk slachtoffers van een datalek. Dat zegt de ANWB in een waarschuwing op de eigen site. Eerder stelde de vereniging de getroffen klanten op de hoogte.

Het bureau wordt ingeschakeld bij ANWB-leden met betalingsproblemen. Op dat moment deelt de vereniging de gegevens van deze klanten met het incassobureau. Het zou gaan om gegevens rond de facturen en contactgegevens.

Rasnomware

Het bureau bevestigt het lek intussen. Volgens hen is het lek eind december ontstaan door een ransomware-aanval. Er is nog geen echt misbruik van de gegevens gezien, terwijl er volgens het bureau wel onderzoek naar is geweest. Hoe dat precies in zijn werk ging maakte het bedrijf niet bekend. Verder is ook nog niet precies duidelijk hoeveel leden zijn getroffen door de datalekken.

Wel zegt TKB dat ze alles weer in de hand hebben en diverse maatregelen getroffen hebben. Ook zouden ze intussen weer bij de gegevens en systemen kunnen. Of er daarvoor losgeld is betaald is niet duidelijk.

De ANWB geeft intussen geen gegevens meer aan het bedrijf. De Autoriteit Persoonsgegevens is intussen wel van het voorval op de hoogte.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X