LinkedIn schrapt 700 banen

linkedin logo

Het twintigjarige feestje van LinkedIn kreeg voor een aantal medewerkers een zuur randje. Een week na de viering maakte de zakelijke netwerksite bekend dat ze 716 banen gaan schrappen. Die gaan, zo blijkt uit een brief van het management, vooral vallen in de Global Business Organization (GBO).

Oorzaak zijn vooral het slechtere economische situatie in de wereld en de afnemende vraag van bezoekers. De ontslagen vinden verspreid plaats over diverse takken van het bedrijf, dat inmiddels deel is van Microsoft.

Stroomlijnen

Bij het zakelijk netwerk zijn wereldwijd 20.000 mensen in dienst. CEO Ryan Roslansky zegt in een brief dat het bedrijf de activiteiten wil stroomlijnen als gevolg van tragere groei in omzet en veranderend klantgedrag. Het bedrijf belooft de ontslagen medewerkers financiële steun en hulp bij het zoeken naar een nieuwe baan.

Over twee weken maakt het bedrijf de strategie bekend voor het komende jaar en iets daarna. Volgens de ceo wordt de strategie, vooral door de onzekere tijden in de wereld, wendbaarder dan voorheen.

LinkedIn heeft momenteel wereldwijd 930 miljoen leden. Tien miljoen daarvan zitten in Nederland.

Niet op zich

Deze ontslagronde van het netwerk staat niet op zich.  Afgelopen zomer stopte LinkedIn al met de InCareers-app in China, nadat het bedrijf in 2021 al voor een groot deel was gestopt met activiteiten in dat land.

Ook andere sociale mediabedrijven kampen met tegenwind. Eerder dit jaar konden bij  Amazon 27.000 mensen hun biezen pakken. Bij Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, vielen alleen dit jaar al 21.000 ontslagen, terwijl het Google-moederbedrijf Alphabet 12.000 medewerkers ontsloeg.

Lees ook:

 

Gerelateerde berichten...