MKB nog te weinig bewust van belang databeveiliging

Het maken van goede back-ups en databeveiliging is vooral in het MKB vaak van ondergeschikt belang. Bedrijven realiseren zich nog nauwelijks wat het verlies van bedrijfsdata voor de continuïteit kan betekenen. Dat is de belangrijkste eerste conclusie uit een onderzoek van Managed-IT in opdracht van IASO. Bedrijven kunnen nog steeds aan het onderzoek meedoen.

Het onderzoek wil vooral de relatie leggen tussen dataopslag en de gevolgen voor de bedrijfscontinuïteit. Bedoeling is het kweken van meer bewustwording over het belang van zowel adequate databeveiliging als flexibele herstelmogelijkheden. “Hoe meer bedrijven hun medewerking verlenen, hoe betrouwbaarder de resultaten”, zegt Marcel van Druten, sales director bij IASO.  “Het onderzoek vindt online plaats en neemt slechts enkele minuten in beslag”.

 

Staken

Dataverlies en ongeplande downtime kosten veel geld. Bedrijven liepen hierdoor het afgelopen jaar wereldwijd 1.360 miljard euro mis. In Nederland gaat het om 3,2 miljard euro. Eerder onderzoek van de National Computer Security Association concludeerde zelfs dat 60% van de bedrijven die hun volledige bedrijfsdata verliezen, binnen 6 maanden hun activiteiten noodgedwongen moeten staken.

Volgens algemeen directeur van Managed-IT Marcel van Rooten nopen de ontwikkelingen in de IT-markt op tot snelle bewustwording en actie. “We hebben te maken met een sterk toenemende hoeveelheid bedrijfsdata die continu beschikbaar moet zijn, opkomende cybercriminaliteit en steeds strenger wordende regels rond beveiliging van privacygevoelige gegevens. Met de resultaten in de hand willen wij oplossingen ontwikkelen die dataverlies beperken. Bedrijven zijn steeds afhankelijker van digitale data en de waarde van een bedrijf wordt dan ook steeds vaker bepaald op basis van de informatie die het bezit. Onderzoeks- en adviesbureau Gartner voorspelt zelfs dat data de komende 3 jaar met zo’n 650% toeneemt. Reden te meer om niet stil te blijven zitten.”

 

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...