2min Ondernemen

AI-gedreven tool voor mkb’ers

AI-gedreven tool voor mkb’ers

Softwareontwikkelaar Exact lanceert Exact Assistant, een tool gebaseerd op kunstmatige intelligentie (AI), waarmee mkb’ers hun administratieproces kunnen versnellen en automatiseren. Het gaat hierbij om een generatieve AI-tool in Exact Online die vragen beantwoordt en proactief afwijkingen detecteert. Ook biedt het de gebruiker inzichten op basis van eigen data gecombineerd met externe bronnen. Hierdoor kunnen mkb’ers efficiënter werken. En beter onderbouwde beslissingen nemen.

Exact maakt al sinds 2017 gebruik van AI om mkb’ers te helpen hun administratieve lasten te verlichten en besluitvorming te verbeteren. Zo kan de software van Exact met behulp van AI bijvoorbeeld facturen automatisch verwerken, betalingsherinneringen sturen en prognoses maken.

Persoonlijke assistent

Exact Assistant gaat nog een stapje verder dan bijvoorbeeld het automatisch verwerken van facturen. Of het versturen van betalingsherinneringen met behulp van AI. Het functioneert volgens de leverancier als een persoonlijke assistent. 

De nieuwe tool is ‘conversationeel’ gedreven. Dit betekent dat gebruikers in ‘gewone mensen taal’ met de assistent kunnen communiceren. Zo kan men niet alleen sneller werken, maar ook de kwaliteit van werk verhogen en de eigen kennis vergroten. 

Helpende hand voor ondernemers 

De assistent ontzorgt gebruikers en denkt hen mee. Dit onder meer door hen te gidsen naar de juiste locatie in Exact Online, waardoor ze geen tijd meer verspillen aan het zoeken naar de juiste functionaliteiten. Ook geeft de tool antwoord op praktische vragen, gebaseerd op de Exact Online kennisdatabase.

De assistent kan ook proactief actie-gestuurde notificaties sturen, bijvoorbeeld bij afwijkingen in boekingsvoorstellen. Vanuit de notificatie kan de gebruiker die afwijkingen direct oplossen. Ook kan Exact Assistant een klant een strenger debiteurenprofiel geven bij achterstallige betalingen.

Tot slot voorziet Exact Assistant de gebruiker van waardevolle informatie over klanten, door eigen data te combineren met externe bronnen. Niet alleen op basis van informatie uit Exact Online, maar gecombineerd met relevante, externe bronnen helpt de assistent de gebruiker met de voorbereidingen op een klantafspraak.