PinkRoccade brengt zorg en lokale overheid onder één directie

mensen met radars aan het werk it governance digitale samenleving

Het Nederlandse Total Specific Solutions (TSS) brengt overheidsautomatiseerder Pinkroccade Local Government en zorgautomatiseerder Pinkroccade Healthcare samen in een operationele business unit. De huidige algemeen directeur van Pinkroccade Local Government, Han Knooren, gaat de nieuwe unit leiden.

TSS en haar dochterbedrijven PinkRoccade Healthcare en PinkRoccade Local Government zien al een tijd dat zorg en overheid steeds dichter naar elkaar toegroeien. Met deze stap brengt de automatiseerder de expertisegebieden dichter bij elkaar. Dat moet zich vertalen in een nauwere samenwerking en kennisuitwisseling tussen beide bedrijven en een wijziging op bestuurlijk niveau. Robin van Poelje, directeur van TSS: “Als Vertical Market Software leverancier zijn wij georganiseerd op basis van zelfstandige Business Units rondom unieke klantgroepen.

Vanaf 1 oktober combineert Han Knooren het directeurschap van PinkRoccade Healthcare met dat van PinkRoccade Local Government. Knooren is sinds 2011 algemeen directeur van PinkRoccade Local Government en was daarvoor voor het Amerikaanse software bedrijf McKesson ruim 15 jaar actief in de gezondheidzorg in Nederland, Frankrijk en Amerika.

In totaal werken er bijna 700 mensen bij Pinkroccade. Knooren vormt samen met Rob Eijbergen, Pascale Thoma en Hans Bijlsma het nieuwe bestuur van PinkRoccade. Huub Deterd, huidig directeur van PinkRoccade Healthcare, heeft na de verkoop van TSS aan Constellation Software Inc eind 2013, in een vroegtijdig stadium aangegeven aan een nieuwe uitdaging toe te zijn en neemt na zes succesvolle jaren afscheid.

Veel uitdagingen in de zorg en overheid hebben baat bij kennisuitwisseling tussen de twee expertisegebieden. Denk bijvoorbeeld aan de jeugdzorg en de AWBZ. Deze ontwikkeling staat centraal tijdens het evenement ‘Innoveren Doe Je Samen’ dat PinkRoccade Healthcare en PinkRoccade Local Government gezamenlijk organiseren op 25 september as..

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...