Slachtoffers cybercrime krijgen nepmail politie Drachten

Zo’n 20.000 slachtoffers van cybercrime kregen eerder deze week uit naam van de politie Noord Nederland een nepmail binnen. De politie ontdekte de nepmail nadat ontvangers de politie erop attent maakten. Zo’n honderd mensen hebben zich gemeld.

De zaak is een uitvloeisel van een bijna afgerond onderzoek naar een cybercrimineel uit Leeuwarden die via een webshop inloggegevens stal. Met de gestolen gegevens deed de verdachte boodschappen op naam van een ander, meldde zich aan op goksites en lichtte anderen op. Of alle buitgemaakte accounts ook daadwerkelijk zijn gebruikt weet de politie niet. Voor de zekerheid wordt iedereen geadviseerd de wachtwoorden aan te passen.

 

Link

De mail die de slachtoffers kregen heeft als kop Oproeping politie. De brief suggereert dat de ontvanger eerder een brief van de politie ontving. Onderaan staat een link om hem te downloaden als de papieren versie niet is aangekomen. De politie adviseert de slachtoffers hun inloggegevens snel te wijzigen en zegt erbij dat zij zelf nooit een brief met link verstuurt.

 

 

 

 

Gerelateerde berichten...

X