Succesvolle start tweede crowdfundingsronde Freedom

freedom

De tweede crowdfundingsronde van Freedom Internet kende een vliegende start. De nieuwe actie moet zorgen dat de nieuwe internetprovider de ambities beter waar kan maken, startte op 16 juni. Binnen een paar dagen tijd bracht dat 3 miljoen euro op.

Freedom Internet kwam voort uit onvrede over de manier waarop KPN omging met de inlijving van Nederlands oudste en meest eigenwijze internetprovider XS4ALL. De eerste crowdfundingsronde zorgde dat de nieuwe provider kon starten. In korte tijd kon de internetprovider van start als Alles-in-1 provider.” Internet tv en bellen dus.

Het belangrijkste verschil met de eerste crowdfunding uit 2019, is dat belangstellenden dit keer een stukje van de provider kunnen kopen in de vorm van een of meerdere certificaten. De voorinschrijving was erg succesvol. De crowdfunders uit 2019 legden meteen twee van de in totaal benodigde vier miljoen euro op. De nieuwe provider maakt zich sterk voor digitale burgerrechten en een veilig en vrij internet voor iedereen.

Wat vooraf ging

Nadat KPN in januari 2019 bekend maakt dat zij het merk XS4ALL wil opheffen, ontstaat er veel ophef. Er komt een petitie, gevolgd door de oprichting van het actiecomité XS4ALL Moet Blijven. Het comité voert veel campagne, maar KPN verandert niet van gedachte.

Het actiecomité schakelt vervolgens over op Plan B: oprichting van een nieuwe ISP. Een nieuwe provider die het ‘oude’ gedachtegoed van XS4ALL koestert: een vrij, open en toegankelijk internet voor iedereen, waarbij veiligheid, privacy en kwaliteit de kernwaarden zijn. Een vrije ISP, niet gebonden door aandeelhouderswaarde maar door de best mogelijke dienstverlening.

Lees ook:

 

Gerelateerde berichten...

X