Trend: vrouwelijke IT’ers krijgen tot 16% meer salaris dan mannen

Vrouwelijke IT’ers worden tot 16% meer beloond dan hun mannelijke collega’s. Dit blijkt te maken te hebben met de ‘soft skills’ die veel vrouwen van nature bezitten. Door die communicatieve vaardigheden blijken opdrachtgevers hier gemiddeld dertien procent méér voor over te hebben.

Dit bleek uit een grote steekproef van IT-detacheerder PEAK-IT. De IT-dienstverlener vergeleek de salarissen van meer dan vierhonderd gedetacheerde IT-professionals. Hieruit bleek dat vrouwelijke servicedeskmedewerkers tot zestien procent meer verdienen in vergelijking met hun mannelijke collega’s.

Meer waard

Vrouwelijke IT’ers ontvangen niet alleen een hoger salaris, maar zijn ook letterlijk meer waard. Volgens de detacheerder zijn opdrachtgevers bereid om tot dertien procent meer te betalen voor een vrouwelijke servicedeskmedewerker.

Het vak van helpdeskmedewerker wordt daarbij steeds minder technisch en juist meer sociaal. Klanten willen niet meer horen dat ze een ticket kunnen aanmaken en moeten afwachten. Ze willen op maat en persoonlijk geholpen worden.

Bijscholen

De populariteit van vrouwen in het vak brengt de detacheerder intussen wel in de problemen. Er is momenteel te weinig animo en tegelijkertijd te weinig passen opleidingsplekken. Het bedrijf heeft daarom zelf de PEAK Academy opgericht. Hier worden medewerkers bijgeschoold.

Iedereen die in dienst komt volgt de eerste twee weken verplicht een cursus HDI (Help Desk Institute). Daar worden sociale en communicatieve vaardigheden bijgebracht. Daaruit blijkt overigens ook dat dat vrouwelijke professionals negen procent meer certificaten op hun naam staan.

Gerelateerde berichten...

X