Zo beheer je werkplekken in een shared services omgeving

In een paar minuten wachtwoorden wijzigen van vijfhonderd desktops over tien verschillende overheidslocaties? Of binnen een paar tellen zestig nieuwe laptops toevoegen in de bestaande infrastructuur? Heel eenvoudig firmware updates doen op afstand? De burgemeester een andere gebruikerservaring geven dan uw wethouders of loketmedewerkers? Dat is allemaal mogelijk met de gratis werkplekbeheersoftware van IGEL. Steeds meer gemeenten die in een shared services model werken voor verschillende gemeentekantoren kiezen voor een software-gedreven aanpak voor gecentraliseerd werkplekbeheer.

De overstap van de bestaande IT naar een shared services model gaat zelden zonder slag of stoot. Het is een flinke uitdaging om de verschillende it-omgevingen binnen een centrale omgeving te brengen. Zonder dat eerder gedane investeringen onnodig verloren gaan. Daarbij groeit ook het aantal type devices dat ambtenaren gebruiken. Uit nationaal onderzoek blijkt dat veel ambtenaren inmiddels meer dan één computer in gebruik hebben. Wat als medewerkers hun desktop pc inruilen voor een laptop of tablet? Deze vrijheid gaat niet altijd hand-in-hand met het borgen van digitale veiligheid. Met software defined computing doet het er nauwelijks nog toe met welke apparatuur uw collega’s werken. Gecentraliseerd werkplekbeheer via de zogeheten Universal Management Suite Software van IGEL – waarbij alle devices in een veilige en duurzame thin client omgeving beheerd worden – is dan een verantwoorde keuze.

 

Veilig, slim en eenvoudig beheer

Ambtenaren die onderweg zijn of thuis werken vanaf hun laptop kunnen het device in een handomdraai switchen van hun Windows- of Mac-omgeving naar de veilige centrale thin client omgeving van de gemeente. Dit kan dankzij de inzet van de kleinste thin client ter wereld, in de vorm van een USB-stick. Onderzoek leert bovendien dat apparatuur veel langer meegaat in een thin client omgeving. Simpelweg omdat er veel minder beheer en onderhoud nodig is op de lokale apparatuur. Of zoals een beheerder het zelf formuleert: “Met IGEL beheersoftware kan ik 2000 werkplekken op 20 locaties in mijn eentje veilig en eenvoudig beheren.”

Wilt u weten hoe IGEL deze software-gedreven aanpak heeft uitgerold voor welke gemeenten in Nederland? Kijk dan op www.werkplekbeheer.org of www.igel.com voor meer informatie. Of neem contact op met IGEL via vanhassel@igel.com.

IGEL Technology is een wereldwijde top 3 speler in de markt van thin client computing en marktleider in Duitsland. Mede dankzij de Duitse degelijkheid is IGEL de enige leverancier van thin client oplossingen die vijf jaar garantie biedt.

 

 

Gerelateerde berichten...

X