Werkomgeving IT-organisatie sluit onvoldoende aan op wensen IT-talent

arts vrouw met stethoscoop borstkanker

De werkomgeving van IT-organisaties blijkt lang niet altijd goed aan te sluiten op de ideale werkomgeving van jong hoogopgeleid IT-talent. Zo geeft ruim 60 procent van de IT-starters aan dat ze het liefst individueel willen werken. Dit staat in contrast met 26 procent van de IT-organisaties die ingericht is op individuele arbeid.

Dit blijkt uit onderzoek naar de mate waarin IT-organisaties aansluiten op de behoefte van jonge IT’ers, uitgevoerd door Procam, de ontwikkelaar van talentenprogramma’s voor jong hoogopgeleid IT-talent. Voor het onderzoek zijn 1.000 hoogopgeleide starters op de IT-arbeidsmarkt en 110 CIO’s, HR-managers en IT-managers ondervraagd via de TalentTool en de Pre-flight checklist.

Iedereen wil Het Nieuwe Werken 
Ondanks dat de wensen van IT-organisaties en IT-talent wat betreft individueel werken uiteen lopen, hebben ze wel dezelfde wensen als het gaat om Het Nieuwe Werken. Dit is populair onder beide partijen. 90 procent van de IT-starters geeft aan graag te willen werken volgens dit principe. IT-organisaties sluiten goed op deze wens aan, ruim 70 procent heeft Het Nieuwe Werken reeds doorgevoerd.

George van Buysrogge, oprichter/directeur van Procam: “Met name jonge en hoogopgeleide IT-talenten zijn de meest begeerde potentiële werknemers van dit moment. Dit betekent dat zij kritisch zijn ten aanzien van hun werkgever. Voor organisaties is het dus extra belangrijk om rekening te houden met de wensen van jong IT-talent en hier zo nodig op in te spelen. Dit maakt de organisatie dynamisch en het leidt tot een prettige werkplek voor jonge starters. Alleen zo kan een vruchtbare arbeidsrelatie opgebouwd worden.”

Het onderzoek
Procam doet continu onderzoek naar de IT-markt, de wensen van jong hoogopgeleid IT-talent en de HR-issues bij IT-organisaties. Voor dit onderzoek heeft Procam de TalentTool ontwikkeld, waarmee starters op de IT-arbeidsmarkt een persoonlijke infographic kunnen maken door een aantal vragen in te vullen. Voor organisaties heeft Procam de Pre-flight checklist gelanceerd, waarmee CIO’s, HR-managers en IT-managers hun eigen visie op de IT-arbeidsmarkt kunnen afzetten tegen de wensen en eisen van jong talent. De resultaten van beide onderzoeken zijn tegen elkaar afgezet om beide werelden met elkaar te vergelijken.

Alle resultaten van het onderzoek zijn terug te vinden via http://ow.ly/zYbnc

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...