200 ethische hackers vallen Den Haag aan

cyberveiligheid

Zeker 200 ethische hackers vallen 27 september Den Haag aan. Dat doen ze via Hâck The Hague. De jaarlijkse wedstrijd organiseert de gemeente samen met Haags cybersecuritybedrijf Cybersprint. Er zijn 12 geldprijzen te winnen.

De ethische hackers komen uit binnen- en buitenland. Ze gaan op zoek naar kwetsbaarheden in de digitale infrastructuur van de gemeente en haar leveranciers. Den Haag wil op die manier haar weerbaarheid vergroten. Ze willen op die manier ook de leveranciers stimuleren om steeds in digitale topconditie te zijn.

Spelregels

De ethische hackers mogen op 27 september proberen in te breken in de gemeentelijke digitale systemen en in die van haar leveranciers. Er zijn wel spelregels waar alle partijen zich aan moeten houden.

Zo verklaren de hackers zich vooraf akkoord met de voorwaarde dat ze gevonden kwetsbaarheden met bewijs melden in een speciaal portaal. Ze zullen het niet openbaar maken in lijn met de regels van Coordinated Vulnerability Disclosure.

Zowel professionele hackers als studenten zijn welkom om een poging te wagen. De gemeente Den Haag streeft ernaar dat de omgang met persoonsgegevens en de beschikbaarheid van haar diensten voortdurend aan de hoogste veiligheidseisen voldoet. Ook tijdens de hackwedstrijd houden ze dat in de gaten. Dat gebeurt door een jury van specialisten uit de cybersecurity-industrie.

Er zijn 12 geldprijzen tussen de €500,- en €2.000,- te winnen in vier verschillende categorieën.
  • Meest creatieve hack
  • De meest geavanceerde hack
  • Meest impactvolle hack
  • Hâckademic Award inclusief recommendation letter (studentenprijs)

Met de Hâckadamic Award wil Den Haag studenten en ander aankomend talent stimuleren om meer met cyberveiligheid te doen.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...