AppMachine krijgt investering van 15,2 miljoen dollar

AppMachine, het softwareplatform waarmee iedereen zelf mobiele apps kan bouwen, gaat samenwerken met Endurance International Group, wereldwijd een van de grootste aanbieders van online diensten. Endurance betaalt 15,2 miljoen dollar (ruim 14 mln euro) voor 40% van de aandelen van AppMachine.

Met deze investering kan AppMachine verder bouwen aan zijn internationale groeiambities. Endurance kan dankzij de samenwerking zijn ambitie verwezenlijken om het wereldwijde MKB te voorzien van mobiele apps.

“We zijn erg blij met deze investeerder die zijn sporen in de digitale wereld ruimschoots heeft verdiend”, zegt AppMachine CEO Siebrand Dijkstra. “In het verleden hebben we veel te vaak gezien dat de beste technologie werd verslagen door betere marketing. Nu slaan het beste product en de beste marketing de handen ineen. We verheugen ons vooral op deze samenwerking omdat Endurance, net als wij, gelooft dat er wereldwijd enorme kansen liggen om mobiele toepassingen voor het MKB te ontwikkelen. De software van AppMachine komt nu beschikbaar voor de meer dan 3,8 miljoen klanten van Endurance. Dit is voor AppMachine een geweldige mogelijkheid ons product wereldwijd bij miljoenen klanten aan te bieden. Niet gek voor een van oorsprong Fries bedrijfje. Hier in Fryslân Valley noemen we dit een Boppeslach.” (Een boppeslach is een homerun in het Friese kaatsen.)

Endurance heeft AppMachine benaderd omdat het onder de indruk was van de innovatieve technologie die het bedrijf levert. Uit onderzoek van Endurance bleek de software van AppMachine technisch superieur te zijn. Endurance krijgt 40% van de aandelen met de optie om dit percentage in de loop van de tijd uit te breiden.

De laatste 14 maanden heeft AppMachine hard gewerkt aan het ontwikkelen van een HTML5 web app die gebruikers in staat stelt direct over een mobiele app te beschikken in de browser. Publicatie in de app stores is dan niet langer nodig. Deze apps komen binnenkort beschikbaar voor alle klanten van AppMachine en Endurance.

Wat is AppMachine?

AppMachine is online software waarmee iedereen mobiele apps kan maken voor iOS, Android en Windows Phone. Beginners kunnen binnen een paar uur of dagen een app maken zonder programmeerkennis. Professionele appbouwers gebruiken AppMachine om geavanceerde apps te maken met onder meer datakoppelingen en JavaScript en verbindingen met webservices.

AppMachine werd in 2011 opgericht door CEO Siebrand Dijkstra en heeft inmiddels meer dan 150.000 gebruikers in 140 landen. Het bedrijf biedt werk aan 40 mensen en heeft kantoren in San Francisco, Rio de Janeiro en Heerenveen.

Over Endurance

Endurance International Group (NASDAQ: EIGI) is een Amerikaans beursgenoteerd technologiebedrijf dat zich richt op de online dienstverlening van en aan het MKB. Via een waaier van merken, waaronder Bluehost, HostGator, iPage, Domain.com, A Small Orange, MOJO Marketplace en ResellerClub ondersteunt Endurance wereldwijd meer dan 3,8 miljoen klanten.

Endurance is opgericht in 1997 en heeft z´n hoofdkantoor in Burlington, Massachusetts. Het bedrijf biedt werk aan meer dan 2.500 werknemers in de Verenigde Staten, in het Verenigd Koninkrijk, India, Israel, China en Brazilië.

 

Gerelateerde berichten...

X