F5 komt met nieuwe end-to-end API-beveiliging om AI-gebaseerde applicaties te beschermen

Nu AI de groei van applicaties en de API’s die deze verbinden versnelt, brengt F5 het testen van API-codes en telemetrie-analyse naar F5 Distributed Cloud Services. Hiermee wordt de meest uitgebreide en AI-ready API-beveiligingsoplossing in de branche gecreëerd. F5 gaat ook AI toevoegen aan het gehele oplossingenportfolio met intelligente mogelijkheden die klanten helpen zich te beschermen tegen geavanceerde AI-bedreigingen, terwijl het tegelijkertijd eenvoudiger wordt om multicloud applicatieomgevingen te beveiligen en beheren.

In F5’s komende 2024 State of Application Strategy rapport geeft 88 procent van de ondernemingen aan dat ze apps en API’s inzetten op meerdere locaties. Bedrijven weten dat geen enkele cloud perfect is voor elke applicatie, terwijl hybride en multicloud architecturen de flexibiliteit bieden die nodig is om de moderne digitale diensten te leveren. Terwijl AI de groei van het aantal apps en API’s aanjaagt, voegt het significante beveiligingsuitdagingen toe die bedrijven moeten oplossen. Nieuwe AI-gedreven digitale ervaringen zijn sterk gedistribueerd met een mix van resources, modellen en services verspreid over on-premises, cloud- en edge-omgevingen, die allemaal verbonden zijn door een groeiend netwerk van API’s. De bescherming van deze API-verbindingen en de gegevens die via deze verbindingen lopen, is de cruciale beveiligingsuitdaging waarmee bedrijven te maken krijgen naarmate ze meer AI-gebaseerde services implementeren.

F5 Distributed Cloud Services bieden de meest uitgebreide API-beveiligingsoplossing die klaar is voor AI

Om deze uitdaging aan te gaan, biedt Distributed Cloud Services nu de meest uitgebreide API-beveiligingsoplossing die geschikt is voor AI. De toevoegingen zijn een resultaat van de recente overname van API-beveiligingsinnovator Wib en bieden detectie van kwetsbaarheden en observatie in applicatieontwikkelingsprocessen, zodat risico’s worden geïdentificeerd en beleidsregels worden geïmplementeerd voordat API’s in productie gaan. Hiermee komen API-detectie, -testen, -posture management en runtime-bescherming samen in één platform.

Distributed Cloud Services bieden onder andere een sterk verminderd risico voor nieuwe API’s, door de identificatie van kwetsbaarheden en de handhaving van strikte, nauwkeurige specificaties voordat ze in productie gaan. Gebruikers profiteren van duidelijke richtlijnen voor governance, met realtime rapportage over normen en naleving van regelgeving voor teams voor beveiligingsactiviteiten en CISO’s. De API-detectie controleert ook API’s van derden en onbeheerde API’s in applicatiecode, op openbare internetsites of waarnaar wordt verwezen in app-telemetrie.

Gerelateerde berichten...