Team51 belegt testen bij Specialisterren

Team51, specialist in ontwikkeling en onderhoud van applicaties voor uitgevers, schakelt testorganisatie Specialisterren in. Het eerste project bestaat uit educatieve apps voor Infinitas Learning. Specialisterren test de stabiliteit en kwaliteit van de applicaties op alle devices en browsers. Naar verwachting duurt dit project drie maanden. In deze periode zal Team51 on demand testcapaciteit van Specialisterren inschakelen.

Mede dankzij de samenwerking met Specialisterren kan Team51 focussen op de core business. De organisatie is gespecialiseerd in design en ontwikkeling van tablet gerelateerde services. Door het testen extern te beleggen professionaliseert Team51 haar dienstverlening. Specialisterren hanteert de Testfactory aanpak, waarbij het testwerk vanuit het testcentrum in Utrecht wordt uitgevoerd. Dit sluit naadloos aan op de Agile ontwikkelmethode die Team51 inzet bij de ontwikkeling van apps. De testers van Specialisterren sluiten bij elke sprint aan om de opgeleverde functionaliteit te testen.

Roel Nuyts, oprichter/eigenaar van Team51: “De samenwerking met Specialisterren bevalt heel goed. Hiermee hebben we ons zevenkoppig team uitgebreid met testexpertise. Het is super dat Specialisterren hoogwaardige tests voor relatief kleine organisaties toegankelijk maakt. Wij zijn nu in staat om hetzelfde aanbod te bieden als grotere concurrenten. We zijn overtuigd van de meerwaarde van extern testen en bieden in toekomstige offertes de dienstverlening van Specialisterren standaard aan.”

Sjoerd van der Maaden, directeur/oprichter van Specialisterren: “Het succes van de applicaties die Team51 ontwikkelt, valt of staat met een uitstekende werking. Dit is precies wat wij testen. De apps voor Infititas Learning gaan dienen als basis tijdens lessen in het voortgezet onderwijs. De aandacht van de leerlingen mag natuurlijk niet verslappen, zeker niet door een bug. Ook bij deze doelgroep is het cruciaal dat de software naar behoren werkt. We zijn blij dat Team51 voor ons gekozen heeft en zelf aangeeft dat testen geen ondergeschoven kindje mag zijn.”

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten...

X