4 tips voor het migreren van jouw applicaties naar de cloud

Cloudopslagdiensten zijn de laatste jaren erg populair geworden, vooral omdat gebruikers overal toegang tot hun gegevens kunnen krijgen. Niet alleen de eindgebruiker, maar ook bedrijven profiteren van dit soort diensten: zij migreren hun beheers toepassingen, e-mails, klanten gegevens, strategische documenten en andere oplossingen naar de cloud.

Als je geïnteresseerd bent in het migreren van de diensten van jouw bedrijf naar de cloud, zullen de voordelen zeker aanzienlijk zijn. Voordat je een dergelijke beslissing neemt, is het echter belangrijk om volledig te begrijpen wat jouw doelstellingen zijn bij het migreren van applicaties naar cloudhosting. Om je bij dit proces te helpen, volgen hier enkele belangrijke tips!

1. Bepaal jouw doel

Voordat je iets verandert aan de opslag van gegevens en software in de cloud, moet je weten wat je ermee wilt bereiken. Doorgaans vinden bedrijven de cloud een efficiëntere manier van werken en informatie delen tussen hun werknemers en klanten. Bovendien kunnen de IT-kosten aanzienlijk worden verlaagd als goede Cloud strategieën worden gevolgd.

Maar om alle voordelen van de cloud te kunnen benutten, moet je weten wat jouw behoeften en verwachtingen zijn. Wat hoopt je te bereiken door naar de cloud te migreren? Wat zijn de initiële investeringen die nodig zijn voor een dergelijke verhuizing? Kun je de bedrijfsefficiëntie handhaven of zelfs verbeteren met de beschikbare clouddiensten?

2. Identificeer de toepassingen die extra bescherming nodig hebben

Helaas zijn clouddiensten, net als elk ander instrument dat op het web beschikbaar is, ook vatbaar voor bedreigingen zoals aanvallen en malware. Met dit in het achterhoofd is het belangrijk te analyseren en te definiëren welke toepassingen het belangrijkst zijn voor de goede prestaties van jouw onderneming.

Zodra dit is gebeurd, moet je op zoek naar aanvullende beschermingssystemen om de belangrijkste gegevens te beschermen tegen mogelijke aanvallen. Het identificeren, classificeren en beschermen van gevoelige informatie is van cruciaal belang, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

3. Zorg ervoor dat jouw toepassingen goed zullen presteren

Als je van plan bent software en diensten naar de cloud te migreren, is het van cruciaal belang ervoor te zorgen dat jouw activiteiten compatibel zijn met de cloud. Een bepaalde dienst die in een offline-omgeving werd gebruikt, moet misschien opnieuw worden ontworpen om efficiënt te zijn in de cloud. Het kan zelfs nodig zijn andere soortgelijke oplossingen in de cloud-omgeving te gebruiken.

Plan daarom elke stap van de migratie en optimaliseer, indien nodig, de prestaties van toepassingen zodat ze even efficiënt werken in de cloud. Dit moet als iets belangrijks worden beschouwd, zodat de wendbaarheid en flexibiliteit van de cloud niet worden verspild.

4. Heb een back-up of effectief plan als er iets mis gaat

Zelfs als je de migratie herhaaldelijk test, is het mogelijk dat er problemen optreden die de gegevens of de prestaties in gevaar kunnen brengen. Dus voordat je enige vorm van migratie naar de cloud-omgeving uitvoert, moet je een back-up of een herstelplan hebben voor het geval er iets misgaat. Hoe betrouwbaar de clouddienst ook mag zijn, vergeet deze stap niet, want er staat kostbare informatie op het spel.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X