Foto’s van kinderen uit zoekmachine schrappen kan nu

zoekresultaten

Vanaf nu kunnen ouders of voogden foto’s van minderjarigen laten verwijderen uit zoekmachine Google. Kinderen kunnen dat ook zelf doen. De zoekreus zegt dat in een blogbericht

De mogelijkheid hoort bij een pakket maatregelen die moeten zorgen voor meer veiligheid van minderjarigen. Daarin zit bijvoorbeeld ook een aanpassing van het advertentiebeleid voor minderjarigen door het bedrijf. Dat gaat de komende maanden stapsgewijs van start. Belangrijk onderdeel daarvan zijn blokkades voor advertenties die speciaal gebaseerd zijn op iemands leeftijd, geslacht of interesses. Deze nieuwe regel geldt voor iedereen onder de achttien.

Wie al de functie Family Link gebruikt kon al ook gratis ‘safe search’ instellen. Alle expliciete 18+-content blijft dan uit de zoekresultaten. In de komende maanden kunnen alle gebruikers deze functie instellen.

Verder komen bij apps in de Play Store meer informatie te staan over hoe apps omgaan met informatie en in Workspace for Education kunnen beheerders functies instellen op basis van leeftijd, Zo kunnen docenten bijvoorbeeld zorgen dat jonge kinderen minder snel afgeleid raken door functies te blokkeren.

YouTube

De veranderingen gaan ook gelden voor YouTube, die een Facebookdivisie is. Gebruikers onder de achttien die video’s posten staan standaard op privé. Alleen als de minderjarig zelf bewust openbaar zet kunnen anderen de video belkuijken.

De functie ‘automatisch afspelen’ staat normaal aan maar staat in het vervolg voor minderjarigen standaard op uit. Ze moeten de nieuwe video steeds zelf aanklikken om te kunnen kijken.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...