Oracle: hybride cloud domineert in 2017

cloud

In 2017 domineert het gebruik van de hybride cloud voor platform- en databasediensten. Dit blijkt uit recent onderzoek van hard- en softwareontwikkelaar Oracle, uitgevoerd door marketing- en onderzoeksbureau IDG Connect. Respondenten gaven aan dat de keuze vaker op hybrid clouddiensten (36%) viel dan op private (32%) en public clouddiensten (17%). Deze trend zet zich door, zo blijkt uit de onderzoeksresultaten.

Verder is de adoptie van de private cloud bezig aan een sterke opmars. Bijna twee derde (zestig procent) van de bedrijven heeft een gemiddeld of hoog adoptieniveau bereikt. In 2017 wordt een stijging naar 82 procent verwacht.

Naast de klassieke obstakels voor gebruik van een private cloud, zijn bedrijven ook bezorgd over IT-standaardisatie en de integratiemogelijkheden met bestaande toepassingen. Hieronder vallen onder meer gegevensbeveiliging (55%), integratie met bestaande toepassingen (47%), beschikbare competenties (45%) en hardwarekosten (44%). Deze nieuwe bezorgdheden weerspiegelen de lessen die men heeft getrokken uit de algemene adoptie van de private cloud. Dit verklaart ook waarom bedrijven de voorkeur geven aan het hybrid-model.

Software-as-a-Service (SaaS) wordt momenteel als het belangrijkst gezien binnen de private cloud (68%), dus nog vóór Database-as-a-Service (DaaS) (61%) en Platform-as-a-Service (PaaS) (57 %). Dit verandert echter de komende twee jaar, waarbij DaaS (29%) de belangrijkste vorm van private cloud wordt, nog vóór PaaS (26%) en SaaS (23%).

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten...

X