IT-professionals hebben meer zorgen over corporate security dan IT-veiligheid thuis

Veel IT-professionals maken zich meer zorgen om de corporate security dan om de IT-veiligheid thuis. Dat blijkt uit het derde Cloud Threat Report 2020 van onder andere KPMG. De professionals roepen bedrijven op tot een samenhangende strategie.

Dit wereldwijde onderzoek toont aan dat een vertrouwenscrisis is ontstaan, vooral door de zorgen om de patchwork-aanpak voor de beveiliging van data, verkeerd geconfigureerde diensten en verwarring over nieuwe cloudbeveiligingsmodellen.

Zeker 92 procent van de IT-professionals denkt dat hun organisatie niet goed voorbereid is om openbare clouddiensten te beveiligen. Wel denkt bijna 80 procent dat recente datalekken van andere bedrijven de focus van hun organisatie op corporate security, beveiliging van toekomstige gegevens hebben vergroot.

Organisaties gebruiken wel veel securityproducten. 78 procent van de ondervraagde organisaties gebruikt meer dan 60 van deze cybersecurity-producten. Meer dan 37% gebruikt zelfs meer dan 100 cybersecurity producten. Dit terwijl slechts 8 procent van de IT security executives aangeeft dat ze het gedeelde verantwoordelijkheidsmodel voor cloud security volledig begrijpt.

Verder is ontdekt dat organisaties die verkeerd geconfigureerde clouddiensten hebben ontdekt  het afgelopen jaar 10 of meer incidenten met dataverlies meemaakte.

 

AP

Veilig thuiswerken tijdens corona is intussen wel een hot item. Het kan volgens de Autoriteit Persoonsgegevens, maar neem wel maatregelen.

De Autoriteit wijst erop dat cybercriminelen in deze crisis een kans zien gevoelige data buit te maken. En een foutje is snel gemaakt, waardoor gevoelige gegevens op straat kunnen komen te liggen. Volg deze tips op en voorkom dat er gegevens over klanten, cliënten, patiënten, burgers of collega’s in verkeerde handen vallen.

Gerelateerde berichten...

X