Nationale Blockchain Cursus nu op Tech-Cursus.nl

blockchain

De Nationale Blockchain Cursus van de Dutch Blockchain Coalition (DBC) gaat samenwerken met Tech-Cursus.nl. De bedoeling is zoveel mogelijk mensen kennis en kunde bijbrengen over blockchain technologie en de mogelijkheden die dit biedt.

Sinds 2019 biedt de DBC de gratis blockchain cursus al aan voor iedereen die ervan heeft gehoord, maar nog niet helemaal weet wat je ermee kunt doen. Blockchain is niet alleen voor cryptocurrencies als bitcoin. We kunnen zo veel meer met deze technologie. Denk daarbij aan  transparant maken van ketens, zodat er bijvoorbeeld eerlijkere handel komt in koffie en chocolade, of veilig delen van data in de energie en zorgsector. Tijdens de cursus licht een brede groep van blockchainkenners de mogelijkheden en uitdagingen van blockchain toe.

Het platform van Tech-Cursus.nl lanceerde in 2018 reeds met groot succes de Nationale AI-Cursus. Inmiddels namen meer dan 170.000 mensen deel aan de Nationale AI-cursus.

Groter publiek

Met de nieuwe samenwerking tussen de Nationale Blockchain cursus en Tech-Cursus.nl hopen beide naast een nieuwe vormgeving en uitstraling van de cursus dus ook een breed en groter publiek te bereiken.

Ook voor organisaties is het noodzaak om medewerkers mee te nemen in nieuwe technologieën zoals blockchain gezien de impact die deze technologie heeft. Om snel te kunnen inspelen op de ontwikkelingen is het belangrijk kennis en ambitie te creëren op verschillende niveaus binnen organisaties.

Genoeg reden dus om een kijkje te nemen op het nieuwe platform van de Nationale Blockchain cursus. Zo kan de cursus ook een eerste stap vormen voor bedrijven en organisatie som de kennis bij hun medewerkers op te bouwen. Ook ondersteuning bij implementatie hoort tot de mogelijkheden.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...