Omzet en winst Google nemen toe: verkoop hardware daalde

De eerste kwartaalcijfers van Google onder moederbedrijf Alphabet zijn verschenen. De omzet en winst namen toe ten opzichte van vorig jaar. Dat komt voornamelijk door goede mobiele  advertentieverkopen. Ook met YouTube doet het bedrijf goede zaken. De verkoop van hardware daalde juist.

In het laatste kwartaal steeg de omzet van het hele bedrijf met 13 en de winst met 27% De omzet kwam uit op 18,67 miljard en de winst met 4,7 miljard dollar (16,79 miljard en 4,23 miljard euro).

Topman Sundar Pichai vertelde bij de presentatie van de kwartaalcijfers dat er voor het eerst wereldwijd meer zoekacties met Google via mobiele apparaten waren dan via desktops.

De opkomende landen spelen hierin geen onbelangrijke rol. Zo heeft India na de VS de meeste mobiele zoekacties. Het aantal Android-gebruikers groeide wereldwijd ook: naar 1,4 miljard per maand.

Advertenties maken nog steeds 89 procent van de kwartaalomzet van Google uit. Het aandeel hardware is dus nog altijd klein. Volgens Pichai daalde de verkoop van hardware als Nexus en Chromecast-accessoires in het afgelopen kwartaal weliswaar, maar die schrijft de techreus toe aan vervanging en end-of-life. De nieuwe Chromecast-, Nexus- en Pixel-apparaten zullen volgens de topman voor verbetering van de cijfers zorgen.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...