Levenslange korting – IASO’s groeistrategie

Dat ontwikkelingen in it-land snel gaan, wisten we al. Maar zo snel? Berichtten we in de eerste editie van dit jaar nog dat IASO excellente online backupdiensten levert. Inmiddels is het bedrijf gegroeid naar het leveren van diensten voor Hybrid Cloud Backup en Disaster Recovery. Maar dat is niet het enige…

Het Nederlandse IASO, dat sinds 2013 deel uitmaakt van het wereldwijd opererende GFI, werkt actief aan de groei van hun partners en resellers. Björn Bakker, Head of Worldwide Marketing bij IASO, vertelt over de ondersteuning die ze met de IASO Academy bieden op technisch en commercieel gebied. “Wie cursussen bij onze Academy volgt, kan gegarandeerd beter doorgroeien in hun business met ons product. We willen ook graag laten zien wat we kunnen doen voor nieuwe partners. Daarom komen we nu met een haarscherp aanbod: iedere nieuwe partner krijgt levenslange korting op de data die hij tijdens de eerste dertig dagen van het contract uploadt.”

Beloning
Bakker noemt de free trials van veel it-producten en geeft aan dat die vooral geschikt zijn wanneer er sprake is van een geweldige user experience. “Die moet je over de streep trekken. B2B-software heeft dat zelden. Bovendien zijn de it’ers niet dagelijks bezig met ons product. Het is ‘set & go’, waarna het vooral gaat om de rapportages en de updates. Gebruikers moeten er dus wel enige effort in stoppen om ervan te worden overtuigd dat hun keuze de juiste is. Wij willen de moeite die iemand neemt om ons product serieus uit te proberen, belonen. Daarom krijgt iedereen die tijdens onze 30-dagen free trial 1 TB weet te uploaden 30 procent korting over die data. Deze korting blijft levenslang geldig. Lukt het iemand om meer te uploaden, tot aan 5 TB, dan geven we zelfs 50 procent korting. Ook die blijft levenslang van kracht. Mocht het lukken om nog meer dan 5 TB in 30 dagen te uploaden, dan gaan we apart kijken welke prachtige korting we daaraan kunnen geven.”

Concurreren
Nu kan het best tijdrovend zijn om 5 TB over de lijn te krijgen. Daarom geldt de aanbieding voor alle data die zijn geselecteerd om geüpload te worden. “Het zou een beetje flauw zijn om het van de snelheid van de verbinding af te laten hangen,” aldus Bakker. “Met deze stevige korting kunnen onze partners een mooie prijs bij hun klanten neerleggen. Maar ook technisch staan ze sterk. Met de Hybrid Cloud Backup staat de backup, afhankelijk van de snelheid van de verbinding, zowel lokaal als in de cloud. Disaster Recovery kan zowel virtueel als fysiek worden uitgevoerd. De onlangs geïntroduceerde feature ‘Bare Metal Recovery’ genereert een bootable usb-device, waarmee zonder besturingssysteem of applicaties een gecrasht Windows-systeem eenvoudig kan worden hersteld. Bij IASO’s ‘Virtual Disaster Recovery’ is het mogelijk om een volledig systeem te restoren naar een virtuele machine. Zowel VMDK als VHD. Onze resellers kunnen dus op prijs concurreren met diensten die in de top van de markt staan.”

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...

X