86 % grotere bedrijven mist real-time inzicht financiën

RDC

Meer dan driekwart van de bedrijven met meer dan 100 werknemers mist inzicht in essentiële bedrijfsgegevens. Dat blijkt uit een steekproef van Exact business software onder 324 grotere bedrijven in het Nederlandse mkb.

Vooral de financiële administratie laat te wensen over: slechts 14 procent van de bedrijven heeft een organisatiebreed en real-time inzicht in de financiële gegevens. Bovendien is slechts 17 procent in staat de voortgang van sales-kansen eenvoudig te volgen.

Voor de financiële administratie gebruikt 37 procent meerdere oplossingen naast elkaar. Daardoor moeten gegevens onderling geïmporteerd en geëxporteerd worden. Een even groot deel van de bedrijven kan hierdoor niet goed inschatten wat de invloed is van de verschillende bedrijfsonderdelen op de financiën. Daarnaast vindt 28 procent het überhaupt moeilijk te begrijpen wat er precies gebeurt met financiële gegevens.

In veel gevallen wordt echter nog helemaal geen gebruik gemaakt van digitale systemen. Bijna een derde van de grotere mkb-bedrijven laat facturen nog altijd met de hand opstellen. Daarnaast is 22 procent van de offertes niet geïntegreerd met de financiële administratie en gaat bij ruim een kwart het inkoopproces nog volledig handmatig.

Het gebrek aan inzicht uit zich ook in gemiste verkoopkansen. Liefst 83 procent van de grotere mkb-ers geeft aan de voortgang van sales-kansen niet goed te kunnen volgen. Als informatie wel wordt vastgelegd, zijn de gegevens in 40 procent van de gevallen niet compleet en moeilijk te benaderen. Bij verkoopkansen kost het dan teveel tijd snel de benodigde informatie boven tafel te krijgen (28 procent).

Exact schreef een gratis te downoaden E-book over.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten...

X