Voorspelling Gates komt uit: Microsoft Bob en Clippy terug

Reïncarnatie bestaat bij Microsoft. Twee verguisde oude ‘helden’ van weleer keren, weliswaar in een modern jasje, terug in Windows 10 en Office 2016. Zo krijgt Windows 10 de virtuele assistent Cortana, bekend van Windows Phone. Ook Office 2016 krijgt Cortana en brengt zo de destijds vaak verguisde Clippy uit Office naar het heden. Eigenlijk wordt het meer een combinatie van Clippy met het ooit veelbelovende, maar geflopte, Microsoft Bob. Wellicht komt het dit keer wel goed met het illustere duo.

Microsoft-producten hadden in het verleden een wat knullig imago. De eerste Windows-versies waren nog niet bepaald rijp, laat staan een groot succes. Hetzelfde geldt voor Internet Explorer en het valt ook wel te zeggen voor vele andere producten van de reus uit Redmond. Kunnen we daar misschien Windows-vraagbaak Cortana aan toevoegen?

Microsoft-grondlegger Bill Gates, die zijdelings betrokken is bij de ontwikkeling van de ‘work assistant’ zei medio 2013 al dat Bob zal terugkeren in een meer geraffineerde vorm.

Lees het hele verhaal van Jasper Bakker online of in ICT/Magazine van maart 2015.

 

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...