Nieuw op Linkedin: diploma’s plaatsen

LinkedIn

LinkedIn lanceert vandaag het nieuwe “Add to Profile for Certifications“. Daarmee kan een gebruiker een certificaat, diploma of bewijs van deelname aan een opleiding op zijn LinkedIn-profiel plaatsen. Samen met een grote groep nationale en internationale bedrijven deed de Nederlandse vergelijkingssite voor opleidingen Springest voor dit programma mee aan de geslaagde ‘beta-fase.

Hoeveel Nederlandse opleidingsinstituten nu al meedoen is nog niet bekend. Volgens LinkedIn bleek uit de testfase al wel dat gebruikers met een certificaat in hun profiel zes keer vaker bekeken werden. Bedoeling is dat het voor zowel opleiders als oud-studenten in een paar muisklikken is te installeren. Opleiders krijgen overigens de mogelijkheid pas afgestudeerden te benaderen via de mail met een rechtstreekse link.

Voordelen voor LinkedIn gebruikers en opleiders:

  • Makkelijkste manier om wat je hebt geleerd op je profiel te delen. Je CV op LinkedIn heeft meer bewijs van je kennis en kunde, zo vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt.
  • Profielen met certificaten trekken volgens LinkedIn data 6x zoveel kijkers.
  • Onafhankelijke toetsing van het certificaat doordat de opleider de echtheid (via Springest) kan bevestigen of bijvoorbeeld later intrekken.
  • Toont het opleider logo en link naar hun bedrijfsprofiel op het gebruikersprofiel voor meer zichtbaarheid voor de opleider.

Binnenkort kunnen derde partijen het certificaat ook valideren. Denk hierbij aan examinerings- en accreditatieinstanties, keurmerken en beroepsverenigingen.

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten...

X