Nederlands We Transfer haalt 22 miljoen op

Het Nederlandse bedrijf We Transfer heeft 22 miljoen euro (25 miljoen dollar) opgehaald bij een investeringsronde. Hiermee zou het bedrijf gewaardeerd worden op 100 tot 200 miljoen dollar. Het sinds 2009 bestaande bedrijf werd door Nederlanders opgericht en heeft inmiddels zo’n dertig medewerkers in dienst.
Via We Transfer kunnen grote bestanden verstuurd worden via e-mail. Het bestand wordt door We Transfer voor een aantal dagen online gezet waarna de ontvanger het met een linkje vanuit z’n mail kan downloaden. Zeventig miljoen mensen gebruiken de clouddienst. De inkomsten komen voor 40 procent uit advertenties. 60 procent komt van zakelijke gebruikers. Zij betalen die 10 euro per maand om grotere bestanden te versturen.
De financiële groei zou “exponentieel” zijn, maar een winstcijfer noemt het bedrijf niet. Nrc.next weet te melden dat de geschatte omzet op 20 miljoen euro per jaar ligt. Met de investering van 22 miljoen euro door High Capital Europe wil We Transfer verder uitbreiden, vooral in de VS. Het bedrijf is al actief in 200 landen. Elke 50 seconden wordt ergens in de wereld een bestand verstuurd.
De Nederlandse startup is van plan meer campagnes en partnerships voornamelijk in de VS te sluiten om daar adverteerders te winnen. We Transfer sponsorde onlangs het openingsfeest voor de Grammy Awards. Er zijn ook plannen om een tv-zender te maken op basis van de achtergrondfoto’s en video’s die het bedrijf toont tijdens het wachten op het bestand; WeTransfer TV. De eerste testversie verschijnt binnenkort.Er gaan ook geruchten dat We Transfer bezig is met een nieuwe startup. Met We Market moeten bedrijven overtollige voorraad eenvoudig kunnen verkopen aan handelaren. Wanneer dit nieuwe initiatief actief zal zijn, is niet bekend.

 

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten...

X