Facebook wordt vacaturesite (in de VS en Canada)

Facebook wordt als het goed is binnenkort ook een vacaturesite. Het sociale netwerk wil daarmee de strijd aangaan met LinkedIn, Monster en andere grote banensites. Werkgevers kunnen hun vacatures plaatsen via de Jobs-pagina op het sociale netwerk. Gebruikers krijgen de vacatures vanzelf in hun nieuwsfeed te zien.

De vacatures komen daarnaast ook terecht op de Facebook-pagina’s van bedrijven die personeel zoeken. De beheerder krijgen er een vacatureknop bij waar vandaan ze in een paar klikken een tekst kunnen plaatsen. Vanaf de pagina kunnen ze dan ook automatisch volgen wie gereageerd heeft en met de kandidaten contact opnemen.

 

Boosten

Als het werven van personeel minder vlot verloopt kan de beheerder tegen een gering bedrag, net als regulier pagina, de vacature boosten. Bijvoorbeeld door hem in de eigen regio bovenaan in de nieuwsfeed van Facebookgebruikers in de buurt te laten zien.

Omgekeerd gaat reageren ook snel. Vanaf Facebook kunnen gegadigden meteen reageren. Via een aanmeldknop komt de kandidaat op een formulier terecht. Deze is ook al gevuld met informatie uit het Facebookprofiel van de gebruiker.

Vooralsnog is de dienst gestart in de VS en Canada. De tests waren daar lovend. Vooral het gebruiksgemak was voor de testpersonen een groot pluspunt. Wanneer deze elders in de wereld gaat draaien is nog niet bekend.

 

Gerelateerde berichten...

X